«Στο θεσμικό τους πλαίσιο οι σχέσεις κυβέρνησης – ΤτΕ»

«Στο θεσμικό τους πλαίσιο οι σχέσεις κυβέρνησης – ΤτΕ»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Η συνάντηση έγινε στον απόηχο της «εφόδου» της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του κ. Στουρνάρα, κίνηση που συνδέθηκε με την απόφαση της ΤτΕ να μπλοκάρει τη νέα διοίκηση της Attica Bank, η οποία είχε τη στήριξη της κυβέρνησης.

Αν και μετά τη συνάντηση έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε μια έντονη συζήτηση.

Μετά τη συνάντηση, ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι η υπόθεση του ελέγχου στην εταιρεία της συζύγου του, «δεν μπορεί να βάλει σκιές μεταξύ της ΤτΕ και της κυβέρνησης», ενώ απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής του από την ΤτΕ. Υπογράμμισε ακόμη, ότι είχε μια συζήτηση σε καλό κλίμα με τον πρωθυπουργό για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία, ενώ ερωτηθείς αν είναι καλές οι σχέσεις με το Μαξίμου είπε «δεν είχαν χαλάσει ποτέ». Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Λίνα Νικολoπούλου, σημείωσε ότι: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σύζυγός μου, με την οποία ζω εδώ και 40 χρόνια, είναι το πιο έντιμο και ειλικρινές άτομο στον πλανήτη. Εχει σπιλωθεί και παλεύει μόνη της, υπερασπίζεται τον εαυτό της με τον συνήγορό της».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στα γραφεία της συζύγου του διοικητή τόνισε: «Να βάλουμε ξανά τα πράγματα στις θέσεις τους. Είχα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα.

Με τις δηλώσεις του ο ίδιος απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της Ν.Δ., αναγνώρισε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα των δικαστικών αρχών για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τις εξελίξεις για το τραπεζικό σύστημα». «Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΤτΕ» συνέχισε ο πρωθυπουργός, «οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό τους πλαίσιο και να προστατεύουν την εμπιστοσύνη και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Σε ανακοινώσεις τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι έκαναν λόγο για περίεργες «συμπτώσεις». Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για επαναλαμβανόμενη «σύμπτωση», η οποία «δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για υπόγειες διαδρομές μεταξύ κυβέρνησης και κύκλων της Δικαιοσύνης». Κατά το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια σειρά από γεγονότα που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση διαπνέεται από «καθεστωτισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή