Τσακαλώτος για ΔΝΤ: Ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν κλείσει, τα εργασιακά στη 2η αξιολόγηση

Τσακαλώτος για ΔΝΤ: Ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν κλείσει, τα εργασιακά στη 2η αξιολόγηση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ολοκληρωμένες θεωρεί τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι τα εργασιακά αποτελούν μέρος της Β' αξιολόγησης και όχι της τρέχουσας ενώ καλωσορίζει την θέση του Ταμείου για την ανάγκη μείωσης του χρέους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, σημειώνεται σχετικά με το περιεχόμενο του προκαταρκτικού πορίσματος:

«Καλωσορίζουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, καθώς τονίζει, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, όπως επίσης και την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή