Υποτονικό κλίμα και μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό κλίμα και μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική εικόνα παρουσίασε η αγορά την Παρασκευή, καθώς ο Γενικός Δείκτης  κινήθηκε σε ένα στενό εύρος τιμών και έκλεισε στις 574,05 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,33%.

Ετσι συμπληρώθηκαν τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη άνω του 3%. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε ενισχυμένη και διαμορφώθηκε στα  48 εκατ. ευρώ. 

Χωρίς κατεύθυνση παραμένει η αγορά μετοχών, αφού απουσιάζουν οι εξελίξεις τόσο από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, όσο και από τον χώρο των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οι περισσότερες εταιρείες και στη διάρκεια του 2016 προσπαθούν, κυρίως, να μειώσουν τις δαπάνες τους και να περιορίσουν τον δανεισμό τους. Εξάλλου, όπως προκύπτει και από τις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις, η πλειονότητα των εισηγμένων επέλεξε τους πρώτους έξι μήνες της φετινής χρονιάς να διευρύνει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

Η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου συμπίπτει και με την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου για τις 213 εισηγμένες, οι οποίες έχουν δικαίωμα γνωστοποίησης των επιδόσεών τους μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή