Εκτόξευση των οφειλών προς το Δημόσιο

Εκτόξευση των οφειλών προς το Δημόσιο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 1,3 δισ ευρώ αυξήθηκαν τα νέα χρέη των φορολογούμενων προς την εφορία τον Αύγουστο, εκτοξεύοντας τις συνολικές οφειλές (παλαιές και νέες) προς το Δημόσιο στα 91,5 δισ ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την παρακολούθηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τον Ιούλιο, δε, που καταβλήθηκε η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν 336 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ήδη αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) έχουν επιβληθεί σε 774.321 οφειλέτες, ενώ υπό την απειλή των κατασχέσεων τελούν 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών μειώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο στα 4.030.910 άτομα, από 4.128.962 άτομα που ήταν τον Ιούλιο του 2016.

Σε ό, τι αφορά το ΚΕΦΟΜΕΠ, την αλλαγή του επικεφαλής του οποίου αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής προκύπτει ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η εισπραξιμότητα των ελέγχων που διενήργησε κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στο 23,73%.

Οσον αφορά τις επιστροφές ΦΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο αριθμός των διεκπεραιωμένων αιτημάτων εντός 90 ημερών ανήλθε σε 6.131 ενώ ο αριθμός των εκκρεμών αιτημάτων άνω των 90 ημερών, ανήλθε σε 4.675.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή