Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου – Ρέγκλινγκ

Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου – Ρέγκλινγκ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση για το χρέος και ειδικά για την πρόοδο των βραχυπρόθεσμων μέτρων και για την διαδικασία συζήτησης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, έγινε μεταξύ του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Κλ. Ρέγκλινγκ, και του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο – έγινε σε καλό κλίμα και ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Ρέγκλινγκ ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται η νομοθέτηση των προαπαιτουμένων.

Επόμενο βήμα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ ευρώ είναι να διαπιστωθεί στις συνεδριάσεις του Euroworking Group – την Πέμπτη – και του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου ότι έχουν υλοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε ότι αφορά τις δράσεις που δεν απαιτούν νομοθετική πρωτοβουλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή