Ρευστοποιήσεις κρατικών ομολόγων στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

Ρευστοποιήσεις κρατικών ομολόγων στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρευστοποιήσεις των εγχώριων κρατικών ομολόγων ολοκληρώνεται η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των σημερινών πωλήσεων είναι να αυξάνονται οι αποδόσεις των κρατικών εκδόσεων χρέους και ταυτόχρονα να επιδεινώνεται η εικόνα και του spread του 10ετούς ομολόγου σε σύγκριση με το 10ετές γερμανικό ομόλογο που σήμερα διαμορφώνεται στο -0,15%.

Πιο συγκεκριμένα το spread του 10ετούς ομολόγου αναρριχήθηκε στις 835 μονάδες βάσης από 827 μονάδες βάσης που ήταν το spread στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Στα τρία εγχώρια κρατικά ομόλογα, κατεγράφη η εξής εικόνα: το ετήσιο ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 98,10 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 5,90%, το 3ετές κρατικό ομόλογο έχει τιμή στα 90,90 λεπτά και την απόδοση να κυμαίνεται στο 8,90% και το 10ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 70,90  λεπτά του ευρώ με την απόδοση στο 8,20%.

Οι αποδόσεις στα υπόλοιπα 10ετή ευρωομόλογα εμφανίζουν την εξής εικόνα: Ιταλία 1,20%, Γαλλία 0,17%, Ισπανία 0,90%, Πορτογαλία 3,31%, Ιρλανδία 0,30% και Κύπρος 3,37%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή