Με απώλειες για το Χ.Α. έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

Με απώλειες για το Χ.Α. έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε απώλειες -0,48% ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 2016. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 565,53  μονάδες και συνολικά ο χρηματιστηριακός Σεπτέμβριος έκλεισε με πτώση -2,06%. Στο εννεάμηνο της χρονιάς που διανύουμε ο γενικός δείκτης υποχωρεί -10,43%.Οι ξένοι επενδυτές δείχνουν την δυσφορία τους απέναντι στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη αποτυπώνεται στην καθίζηση του όγκου συναλλαγών που κινείται μεταξύ 20 και 30 εκατ. ευρώ. Ακόμη και τα αποτελέσματα α΄εξαμήνου 2016 που ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ δεν μπόρεσαν ν αλλάξουν την απαξιωτική πορεία της αγοράς. Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησαν οι πωλητές. Στόχος των ρευστοποιήσεων ήταν να απεγκλωβιστούν τα ξένα και εγχώρια επνδυτικά σχήματα από μετοχές που συνεχίζουν την αρνητική τους πορεία στη διάρκεια του 2016 προκειμένου να υπάρξουν τοποθετήσεις σε μετοχές που ίσως τους δώσουν υπεραξίες για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή