ΔΝΤ για ανάπτυξη: εντός στόχων τώρα, ακολουθεί επιβράδυνση

ΔΝΤ για ανάπτυξη: εντός στόχων τώρα, ακολουθεί επιβράδυνση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία βραχυπρόθεσμα, αλλά απαισιόδοξες μεσομακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται στην έκθεσή του για την παγκοσμία οικονομία (World Economic Outlook) για το 2016, το Ταμείο κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,1% αντί ύφεσης 0,3%, που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Για το 2017 δε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 2,8%, αντί 2,7% που προβλέπει το οικονομικό επιτελείο.

Από την άλλη πλευρά, το Ταμείο θεωρεί ότι σε βάθος χρόνου οι ρυθμοί ανάπτυξης θα υποχωρήσουν και το 2021 θα κινηθούν στα επίπεδα του 1,8%. Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη πρόβλεψη της Κομισιόν, είναι για ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 3%.

Είναι σαφές ότι με τις χειρότερες εκτιμήσεις που διατυπώνει το ΔΝΤ από την Κομισιόν για την πορεία του ΑΕΠ σε βάθος χρόνων, επηρεάζεται αρνητικά η εξέλιξη και του δημόσιου χρέους και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ταμείο επιμένει στην ισχυρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή