ΥΠΟΙΚ: «Σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα τον Σεπτέμβριο»

ΥΠΟΙΚ: «Σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα τον Σεπτέμβριο»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση των εσόδων για τον μήνα Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να υπερβούν τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 19,33% δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Υπέρβαση των εσόδων από τον στόχο δείχνουν και τα στοιχεία για την εξέλιξή τους το εννεάμηνο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος.

Από τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων, προκύπτουν τα εξής:

1) Για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 809 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού. Πρόκειται για τα έσοδα πριν τις επιστροφές φόρων, που διαμορφώθηκαν σε 5,512 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου 4,703 δισ. ευρώ (υπέρβαση 17,2%).

2) Για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,36 δισ. Ευρώ, σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού. Ανήλθαν σε 37,291 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου 35,931 δισ. ευρώ (υπέρβαση 3,79%).

3) Οι επιστροφές φόρων για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 είναι 298 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα ανήλθαν σε 2,465 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου 2,167 δισ. ευρώ.

4) Τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρου) για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, είναι 1,062 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο που θέτει ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο μήνα (υπέρβαση 3,15%). Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 5,185 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,345 δισ. ευρώ (υπέρβαση 19,33%).

«Τα παραπάνω απαντούν με τον καλύτερο τρόπο σε όσους επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή