Τσακαλώτος στο Bloomberg: Μη ρεαλιστική η θέση της Γερμανίας για το χρέος

Τσακαλώτος στο Bloomberg: Μη ρεαλιστική η θέση της Γερμανίας για το χρέος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη του ότι η εναντίωση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προσκρούει στις απαιτήσεις της για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ευ. Τσακαλώτος.

Ο έλληνας υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι μετέφερε το συγκεκριμένο μήνυμα στον ομόλογο του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο Τσακαλώτος επανέλαβε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Πρόσθεσε δε, ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Κάτι πρέπει να δώσει εκεί και βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει και ο ίδιος» επεσήμανε με νόημα ο έλληνας υπουργός και συνέχισε:

«Πρόκειται για έναν πανούργο πολιτικό, ο οποίος βρίσκεται στα πράγματα πολύ καιρό. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν κατανοεί πως δεν μπορείς να επιτύχεις και τα τρία αυτά πράγματα ταυτόχρονα».

Ο υπουργός Οικονομικών παρομοιάζει την Ελλάδα με γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να ποδοπατηθεί από δύο ελέφαντες που μάχονται, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΔΝΤ και η Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να επανακάμψει χωρίς μείωση του χρέους δανεισμού της, παρότι ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Μεσογειακή χώρα οφείλει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της, από τη στιγμή μάλιστα που έχει συμφωνηθεί να μην καταβάλει τόκους για μία δεκαετία.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή