ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει το ΔΝΤ το Reuters: «Eίμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα»

diapseydei-to-dnt-to-reuters-eimaste-diatetheimenoi-na-stirixoyme-tin-ellada-2154869

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ έχει ήδη αποφασίσει να μη μετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό προγράμμα προχώρησαν κύκλοι κοντά στο Ταμείο.

«Από την πλευρά μας απορρίπτουμε αυτή την ιστορία του Reuters. Δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε ήδη αποφασίσει να μη συμμετάσχουμε με χρηματοδότηση και πως εξετάζουμε συμμετοχή μόνο με κάποιο "ειδικό καθεστώς"». Δεν υπήρξε καμία τέτοια απόφαση», ανέφεραν οι εν λόγω κύκλοι του ΔΝΤ.

Οι πηγές του ΔΝΤ υπογράμμισαν, επίσης ότι και κατά την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ είχε υπαινιχθεί ότι στην Ελλάδα, το ΔΝΤ έχει «εμπλακεί πλήρως».

«Αυτό που έχουμε πει σε όλους τους τόνους είναι ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα, όχι μόνο με συμβουλές πολιτικής, αλλά και με χρηματοδότηση υπό την προϋπόθεση πως το πρόγραμμα θα στηρίζεται σε δύο πόδια, ήτοι σε μεταρρυθμίσεις και σε βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου τα νούμερα να βγαίνουν», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.