Συνεδριάζει στην Αθήνα το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών

Συνεδριάζει στην Αθήνα το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Αθήνα διεξάγεται σήμερα η ετήσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, ο οποίος εκπροσωπεί 80 διυλιστήρια και 41 εταιρείες που καλύπτουν το 100% της βιομηχανίας διύλισης στην Ευρώπη και το 75% της εμπορίας πετρελαιοειδών. Τη συνεδρίαση φιλοξενούν στην Αθήνα τα ΕΛΠΕ έπειτα από δική τους πρωτοβουλία, ως ενεργό μέλος του συνδέσμου, που εδώ και χρόνια παρακολουθεί με συνέπεια τις ευρωπαϊκές και διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η φετινή ετήσια συνεδρίαση διεξάγεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του κλάδου πετρελαιοειδών, καθώς και οι αυξημένες προκλήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα. Ιδιαίτερα εκτενής, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι μόνο, είναι και η συζήτηση και για τις μεταφορές χαμηλών εκπομπών από το 2030 και τις τεχνολογίες καυσίμων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας COP21 του Παρισιού, θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του κλάδου της ευρωπαϊκής διύλισης.

Οπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, ενόψει της σημερινής συνόδου ο γενικός διευθυντής της FuelsEurope, κ. Τζ. Κούπερ, επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου και προχώρησαν σε ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Στεργιούλη και τα ανώτατα στελέχη του ομίλου, αναφορικά με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σημειώνεται ότι στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του FuelsEurope, που βρίσκονται στην Αθήνα, περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, όπως η Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL κ.λπ., ενώ τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν στο Δ.Σ. με δύο στελέχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή