Ντομπρόβσκις: «Δεν αλλάζει ο στόχος για τα πλεονάσματα»

Ντομπρόβσκις: «Δεν αλλάζει ο στόχος για τα πλεονάσματα»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρκετά θέματα» είναι ανοικτά ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Β. Ντομπρόβσκις, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος έως το 2018 και παραδέχτηκε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί στο πλαίσιο του ελέγχου που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ, ο κ. Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2018, παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιμένει για μείωσή τους από το 3,5% του ΑΕΠ το 2018 στο 1,5% του ΑΕΠ. «Θα ήταν αντιπαραγωγικό να τους επανεξετάσουμε», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «στο κάτω κάτω είναι ένα πρόγραμμα του ESM και οι στόχοι έχουν τεθεί».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε πως «υπάρχουν αρκετά θέματα ανοικτά, που πρέπει ακόμη να συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές» και αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του 2017, στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και σε κάποια θέματα που αφορούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Για το ζήτημα του χρέους, παραδέχτηκε πως παραμένει θέμα «η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους (DSA), για την οποία πρέπει να συνεργαστούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με το ΔΝΤ. Σε αυτό ακόμη χρειαζόμαστε δουλειά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή