Απλήρωτοι 4 μήνες 700 συμβασιούχοι στο υπουργείο Εργασίας

Απλήρωτοι 4 μήνες 700 συμβασιούχοι στο υπουργείο Εργασίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αβέβαιο είναι το μέλλον 700 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, οι οποίοι εδώ και τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, ενώ στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους, μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι διαδικασίες για την ένταξη των δομών στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως από την 1η Νοεμβρίου θα μπει «λουκέτο» σε 168 δομές, με αποτέλεσμα να μείνουν αβοήθητα τουλάχιστον 118.000 άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινά σε κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων.

Χθες, οι εργαζόμενοι στις δομές που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και της δράσης «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας», πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου, η οποία και τους διαβεβαίωσε ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνουν από τους δήμους, με όρους ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς και ότι οι ήδη εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν λόγω της εμπειρίας τους με πολύ υψηλά μόρια, υψηλότερα κι από αυτά που προβλέπονται για την ανεργία. Καλούνται μάλιστα λόγω του κατεπείγοντος, οι περιφέρειες και οι δήμοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων. Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους ζητούν νέα παράταση –τουλάχιστον 5μηνη– μέχρι την πραγματική έναρξη στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οσο για την καθυστέρηση στους μισθούς, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας θα αποσταλεί έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού σε όλες τις ΜΚΟ που παρέχουν προσωπικό στις δομές αυτές, ώστε να καταβάλουν πρωτίστως τις αμοιβές των εργαζομένων από το ποσό της προκαταβολής (80%) που λαμβάνουν από το υπουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή