ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Να μην αποθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις η συζήτηση για το χρέος

ekt-na-min-apotharrynei-tis-metarrythmiseis-i-syzitisi-gia-to-chreos-2156907

Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα αποθαρρύνει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην τρόικα, κ. Φρ. Ντρούντι.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ντρούντι υποστήριξε ότι η ρύθμιση του χρέους σε συνδυασμό με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν τους παράγοντες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να  επανέλθει στις αγορές.

«Είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να δείχνουν πλήρη δέσμευση στους στόχους και στο πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Ντρούντι, ενώ συμπλήρωσε ότι η ελπίδα όλων είναι να επιτύχει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. «Αυτό είναι το απαραίτητο και να βγει εν τέλει η Ελλάδα από το πρόγραμμα και να επανέλθει στις αγορές» όπως ανέφερε. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός, κ. Αλ. Τσίπρας, σε μήνυμά του προς τους συνέδρους ανέφερε ότι «απαιτείται η άμεση συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE)».

Παράλληλα, ο κ. Ντρούντι υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής είναι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας και να συνεχιστούν, αλλά και να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.