ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινές εκπτώσεις από 1ης Νοεμβρίου

cheimerines-ekptoseis-apo-1is-noemvrioy-2157689

Με τους μεν καταναλωτές να προσδοκούν χαμηλότερες τιμές, τους δε εμπόρους να ελπίζουν σε ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης, ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις. Η εκπτωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοικτά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπονται επίσης η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Η παράβαση των διατάξεων περί εκπτώσεων τιμωρείται με πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.