Ρέγκλινγκ: Πιθανόν φέτος τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Ρέγκλινγκ: Πιθανόν φέτος τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα αποφασισθούν πιθανόν φέτος, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό. «Ο ESM έχει εντολή να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα, κάτι που γίνεται, και θα κάνουμε προτάσεις πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε.

«Υπάρχει σε σημαντικό βαθμό συμφωνία. Δεν θα έχουμε μία ακριβή συμφωνία για το τι θα κάνουμε στα μέσα του 2018, αλλά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουμε πιθανόν αποφάσεις φέτος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα αποσκοπούν κυρίως στη μείωση της ευαισθησίας της ελληνικής οικονομίας στα επιτόκια (σ.σ.: τις μεταβολές τους).

Ο επικεφαλής του ESM είπε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα και μπορεί να ακολουθηθούν από μακροπρόθεσμη ελάφρυνση, εάν η Αθήνα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017, εάν συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Εχουμε βοηθήσει πέντε χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης: Την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τέσσερις από αυτές αποτελούν τώρα ιστορίες επιτυχίας», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε συνέδριο στη Λευκωσία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Αναμένω ότι η Ελλάδα, επίσης, μπορεί να αρχίσει να επιστρέφει στις αγορές το επόμενο έτος, αν συνεχίσει να κάνει μεταρρυθμίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή