Στο «μικροσκόπιο» τα κοινωνικά επιδόματα

Στο «μικροσκόπιο» τα κοινωνικά επιδόματα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξάλειψη των κοινωνικών επιδομάτων στις περιπτώσεις που υπάρχουν επικαλύψεις με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Γιώργο Χουλιαράκη και την αναπληρώτη υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως τα αναπηρικά ή τα οικογενειακά, για τα οποία δήλωσε πως «αν τα πειράξουμε θα είναι για να τα αυξήσουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Χουλιαράκης, κληθείς να σχολιάσει αν τίθεται ζήτημα περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, υποστήριξε ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ είχε ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό έως 0,2% του ΑΕΠ για το 2017 και 0,3% για το 2018 εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης του ΚΕΑ.

Πέραν αυτών, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή