Τελευταίο «αντίο» στον Αλ. Τουρκολιά

Τελευταίο «αντίο» στον Αλ. Τουρκολιά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μακρά διαδρομή, στο έργο και το όραμα του Αλέξανδρου Τουρκολιά αναφέρθηκαν η πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, αποχαιρετίζοντας τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ειδική αναφορά έγινε στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας που, όπως τονίστηκε, πέτυχε με την επιμονή και αποτελεσματικότητα του Αλέξανδρου Τουρκολιά και η οποία κράτησε όρθια την Εθνική. Στην κηδεία παρευρέθη πλήθος κόσμου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού, του τραπεζικού και του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κ.ά. Επίσης παρευρέθησαν ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο επίτιμος πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας και πολλές προσωπικότητες του τραπεζικού και οικονομικού τομέα. Ο Αλ. Τουρκολιάς ξεκίνησε να εργάζεται στον όμιλο της ΕΤΕ το 1997 ως διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών.

Το 2002 ανέλαβε γενικός διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών και το 2004 του ανατέθηκαν καθήκοντα γενικού διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής. Εν συνεχεία, το 2010 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής και δύο χρόνια μετά, το 2012, ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Πριν από την Εθνική είχε εργαστεί στην Bank of America, στην τράπεζα Nova Scotia.

Ο Αλ. Τουρκολιάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο. Επίσης ήταν κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή