«Θεσσαλονίκη Φιλικός Προορισμός Καινοτομίας»

«Θεσσαλονίκη Φιλικός Προορισμός Καινοτομίας»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ως ενός προορισμού φιλικού προς την καινοτομία πραγματοποιήθηκε από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) στη Βοστώνη, σε εκπροσώπους της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επενδυτικής κοινότητας της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ. Η εκδήλωση με τίτλο «Παράθυρο στην Ελλάδα (Window to Greece)» διοργανώθηκε από το ελληνικό προξενείο στη Βοστώνη μαζί με τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου της Πολιτείας της Μασαχουσέτης (ΜΟΙΤΙ). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι επιτυχίες και οι ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη για επενδύσεις στην καινοτομία και εγκατάσταση ερευνητικών τμημάτων και ομάδων στην ευρύτερη περιοχή της συμπρωτεύουσας.

Η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, κ. Ιφιγένεια Καναρά, είπε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν στο επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό της Νέας Αγγλίας οι δυνατότητες και οι προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα και, ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη στους τομείς της καινοτομίας και της παροχής ανταγωνιστικών υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας. Επιδίωξή μας είναι, είπε η κ. Καναρά, να έρθουν σε επαφή τα δύο οικοσυστήματα με βασικό στόχο τη δημιουργία αμοιβαία επωφελών αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μέλος του Δ.Σ. της ΑΖΚ, Περικλής Μήτκας, παρουσίασε το οικοσύστημα της ανωτάτης εκπαίδευσης και της έρευνας στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα της Β. Ελλάδας. O κ. Αγγελίδης, πρόεδρος της ΑΖΚ, παρουσίασε την πρωτοβουλία επικεντρώνοντας στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή