Η Ελλάδα, τέταρτη στη διακίνηση τουριστών από τον Thomas Cook

Η Ελλάδα, τέταρτη στη διακίνηση τουριστών από τον Thomas Cook

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τέταρτη θέση πίσω από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία κατέλαβε η Ελλάδα, μεταξύ των προορισμών όπου διακίνησε τους περισσότερους τουρίστες κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν ο Tουριστικός Οργανισμός Thomas Cook.

Ο Thomas Cook αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Γερμανών –και όχι μόνο–τουριστών που διακινεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τάσεις των διακινηθέντων τουριστών από τον Thomas Cook συμβαδίζουν και με τη γενικότερη εικόνα των αφίξεων των Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα και τις ανταγωνίστριες αγορές. Ειδικότερα, η Ισπανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, διατήρησε το 2016 την κυριαρχία της στις επιλογές των Γερμανών τουριστών για διακοπές. Για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι αφίξεις των Γερμανών στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 10,5%, αγγίζοντας τα 10,9 εκατ.

Η Τουρκία παρά τους κλυδωνισμούς που υπέστη το τουριστικό της προϊόν, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και της αναταραχής από το επιχειρούμενο πραξικόπημα, παρέμεινε υψηλά στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Γερμανών. Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων και εκτιμήσεων, οι αφίξεις των Γερμανών στην Τουρκία φέτος θα είναι περισσότερες σε σχέση με τις αφίξεις τους στη χώρα μας. Ηδη, για το εννεάμηνο οι αφίξεις από τη Γερμανία στην Τουρκία και παρά την πτώση σε ποσοστό 28,9% ξεπέρασαν τα 3,1 εκατ. Στην Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου οι αφίξεις των Γερμανών αυξήθηκαν κατά 10,6%, ξεπερνώντας τα 2 εκατ.

Ο Thomas Cook για το 2017 θα ενισχύσει την παρουσία του με επιπλέον συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς για τους πελάτες του προορισμούς όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Τουρκία. Στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κω θα λειτουργήσει το 2017 ξενοδοχείο υπό την ξενοδοχειακή του ταυτότητα Casa Cook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή