Απολύτως επιτυχές το «ρωσικό μοντέλο» στην έκδοση βίζας

Απολύτως επιτυχές το «ρωσικό μοντέλο» στην έκδοση βίζας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To επιτυχημένο μοντέλο ταχείας έκδοσης θεωρήσεων από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία απέδωσε, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών κατά τη φετινή σεζόν στη χώρα μας.

Μετά και τις επιδόσεις του Οκτωβρίου, φαίνεται ότι το 2016 θα «κλείσει» με 530.000 θεωρήσεις, αριθμός κατά 25% υψηλότερος σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Βέβαια, για να καταστεί εφικτό αυτό, καταρτίστηκε ένα σχέδιο από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη τόσο σε επίπεδο ενίσχυσης του προσωπικού όσο και σε επίπεδο άλλων διαδικασιών για την υποδοχή από τις προξενικές μας αρχές πολύ μεγαλύτερου αριθμού έκδοσης θεωρήσεων. Αυτό πιστοποιήθηκε και από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες ανέδειξαν τα προξενεία μας ειδικά στην αιχμή της σεζόν ως τα ταχύτερα σε επίπεδο έκδοσης θεωρήσεων μεταξύ των χωρών της Ζώνης του Σένγκεν. Αλλά η τουριστική ζήτηση αποδείχθηκε πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τις δυνατότητες ανταπόκρισης σε αιτήματα θεωρήσεων από τις ελληνικές αρχές, μία εξέλιξη η οποία θα πρέπει να προβληματίσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού ενόψει της σεζόν του 2017. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι προξενικές μας αρχές από τις αρχές του καλοκαιριού έως και τον Οκτώβριο είχαν τη δυνατότητα έκδοσης έως και 10.000 θεωρήσεων την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τον Οκτώβριο εκδόθηκαν 11.400 θεωρήσεις σε σχέση με 3.400 τον ίδιο μήνα του 2015. Η εξέλιξη αυτή, αν και οι αριθμοί είναι μικροί, αποτελεί μια θετική ένδειξη για αφίξεις Ρώσων επισκεπτών και τον Νοέμβριο στη χώρα μας. Επιπλέον, σημαντική παρακαταθήκη για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια αποτελεί η υιοθέτηση της εντολής του κ. Ξυδάκη από τις ελληνικές αρχές για την έκδοση μακροχρόνιων θεωρήσεων (από ετήσιες και άνω) σε όσους Ρώσους το δικαιούνταν.

Σημειώνεται ότι καλύτερες χρονιές για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία ήταν το 2013 και το 2014, οπότε οι αφίξεις έφθασαν σε 1,35 και 1,25 εκατ. αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή