Με πτώση 0,75% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση 0,75% έκλεισε το Χρηματιστήριο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει σε λήθαργο το Χρηματιστήριο καθώς δεν υπάρχουν θετικοί καταλύτες όπως φρέσκα κεφάλαια και εξελίξεις στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, με τους επενδυτές να αρνούνται να αναλάβουν επενδυτικό ρίσκο. Εάν εξαιρέσουμε την κινητικότητα στη μετοχή του ΟΠΑΠ λόγω της επένδυσης στο θέμα των παιγνιομηχανών (VLTs), κανένας άλλος τίτλος της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν προσείλκυσε αγοραστικό ενδιαφέρον.

Είναι αξιοσημείωτη και η κάθετη πτώση της αξίας των συναλλαγών και ενώ απομένουν πλέον μόνο 38 συνεδριάσεις για να εκπνεύσει και το τρέχον οικονομικό έτος. 

H μίζερη εικόνα της αγοράς διατηρήθηκε και στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο τζίρος παρέμεινε σε απογοητευτικά επίπεδα και έκλεισε στα  25,89   εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε -0,75%  και διαμορφώθηκε στις 573,92 μονάδες. 

Οι εισηγμένες Τιτάν, Coca-Cola HBC και Πετρόπουλος άνοιξαν την αυλαία των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου 2016. Ακολουθούν στις 10 Νοεμβρίου ο ΟΤΕ, στις 11 Νοεμβρίου η Αεροπορία Αιγαίου, στις 14 Νοεμβρίου η Τράπεζα Κύπρου, στις 15 Νοεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς, στις 16 Νοεμβρίου η Eurobank και η Motor Oil και στις 22 Νοεμβρίου ο Fourlis. Στις 23 Νοεμβρίου 2016 θα ανακοινώσει αποτελέσματα εννεαμήνου 2016 η Εθνική Τράπεζα. Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως συνέβη κατά το α΄ τρίμηνο, και οι λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου είναι προαιρετικές για τις εισηγμένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή