Πρόσκληση Τσίπρα στους εφοπλιστές για επενδύσεις

Πρόσκληση Τσίπρα στους εφοπλιστές για επενδύσεις

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας στους διεθνείς οργανισμούς και να βελτιώνει τις πολιτικές με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματική κοινότητα. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυσή της, κάλεσε τους Ελληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στη χώρα και περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη της οικονομίας. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστωτές να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για ελάφρυνση του χρέους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να διατηρηθεί αυτή η θετική δυναμική είναι η αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία μας με τους εταίρους προβλέπει αμοιβαίες δεσμεύσεις και πλέον έφτασε η στιγμή να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μας μέσω της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Με το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη θα καθοριστούν άμεσα και εντός Δεκεμβρίου τα βραχυπρόθεσμα μέσα διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Επιδιώκουμε ταυτόχρονα, από την αρχή του νέου έτους, να ξεκινήσει ο καθορισμός και των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων. Ο οικονομικός ορίζοντας πρέπει να γίνει ξεκάθαρος. Το έχει ανάγκη η οικονομία μας, οι αγορές αλλά και η ίδια η Ευρωζώνη», είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός επίσης επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί τη γεωστρατηγική της θέση και συγκεκριμένα να συμβάλει στην προοπτική αναβάθμισης των λιμένων με πρότυπο την ποιοτική αναβάθμιση του Πειραιά, την εκμετάλλευση των μαρινών, την ανάδειξη επιχειρήσεων που θα εξειδικεύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων με εφαρμογή στον χώρο της ναυτιλίας, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, την εμβάθυνση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εκμετάλλευση των συνεργειών που δημιουργεί η παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας χάρη στα σημαντικά έργα σε εξέλιξη όπως ο Trans-Adriatic Pipeline (TAP) και ο Interconnector Greece-Bulgaria (IGB), η αναβάθμιση του τερματικού LNG στη Ρεβυθούσα και ο σχεδιαζόμενος FSRU στην Αλεξανδρούπολη. Από το βήμα της αίθουσας συνεδρίων του Μεγάρου Μουσικής και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, απευθύνθηκε νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης, υπογραμμίζοντας ότι η ναυτιλιακή κοινότητα επιθυμεί να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία της χώρας, χωρίς να ζητάει τίποτα από αυτή, παρά μόνο να παραμείνει ανταγωνιστική. Παράλληλα έθεσε δύο στόχους για το μέλλον, πρώτον να παραμείνει η ναυτιλία των Ελλήνων πρώτη παγκοσμίως και δεύτερον να παραμείνει ισχυρή η Ενωση Εφοπλιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή