Τζανακόπουλος για ΕΤΕ: «Δεν μπορεί να αγνοεί το βασικό της μέτοχο»

Τζανακόπουλος για ΕΤΕ: «Δεν μπορεί να αγνοεί το βασικό της μέτοχο»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται η κυβερνητική πίεση με στόχο την επίλυση της διοικητικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Εθνική καθώς τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν την πόρτα της εξόδου είτε στο νέο πρόεδρο της Εθνικής κ. Θωμόπουλο είτε στον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη –ενδεχομένως και στους δύο.

Μετά τη χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη, στο ζήτημα επανήλθε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημ. Τζανακόπουλος. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ζήτησε να αποκατασταθεί το χάσμα και υπογράμμισε με νόημα πως «η διοίκηση μιας τράπεζας δεν μπορεί να αγνοεί το βασικό της μέτοχο», δηλαδή το ΤΧΣ.

Αιτία της κρίσης είναι η διαφοροποίηση του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου που πρότεινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Χθες, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής «να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής με το ΤΧΣ». Με τον τρόπο αυτόν απαίτησε ουσιαστικά να αναιρεθεί η εκλογή Θωμόπουλου, με την οποία δεν συμφώνησε ποτέ το ΤΧΣ. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής δεν ψήφισε την επιλογή Θωμόπουλου και απείλησε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή συνεργασία μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής και του βασικού μετόχου.

Αν δεν υπάρξουν παραιτήσεις, το ΤΧΣ θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να αλλάξει τη διοίκηση της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΧΣ ώστε να αποφασίσει πότε θα γίνει η έκτακτη συνέλευση της τράπεζας προγραμματίζεται για τη Δευτέρα. Στη χθεσινή ανακοίνωση της αντιπροεδρίας αποδίδονται άμεσα ευθύνες στον κ. Φραγκιαδάκη, καθώς, όπως σημειώνεται, «η διοίκηση της τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει την εξέλιξη αυτή και να προσπαθήσει να την αποτρέψει», στον βαθμό που «η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες». Πηγές από την κυβέρνηση έκαναν λόγο για σοβαρές ευθύνες, τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής πρέπει να αναλάβει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή