Την Τρίτη το πρώτο ραντεβού Αχτσιόγλου – θεσμών για τα εργασιακά

Την Τρίτη το πρώτο ραντεβού Αχτσιόγλου – θεσμών για τα εργασιακά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των πιστωτών, χωρίς να έχει κατατεθεί κείμενο αρχών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διέρρεαν ότι το κείμενο ετοιμάζεται, όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνάντηση των πιστωτών με τον τότε υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, σημερινές πληροφορίες θέλουν την κα Αχτσιόγλου να μην το καταθέτει στους δανειστές

Κατά πληροφορίες, η νέα υπουργός, θα επιμείνει σε τέσσερα βασικά σημεία:

  • στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • στην επεκτασιμότητα των συμβάσεων,
  • στην προστασία του προβλεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων και
  • στη διατήρηση της κατάργησης του λοκ άουτ

Παράλληλα, όπως η ίδια έχει τονίσει σε δηλώσεις της τις τελευταίες ημέρες, «όπλο» της θα είναι το πόρισμα της επιτροπής σοφών.

Υπ. Εργασίας: Εργασιακή ζούγκλα από τα μνημονιακά μέτρα

«Η ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία "φωτίζει" μία πλευρά της εργασιακής ζούγκλας, που έχουν επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα και οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι, «ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, η επανάκτηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η ισχύς και η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου».

«Η μάχη του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, με πλήρη εργασία, πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, συνεχίζεται, έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι, «σε αυτή την προσπάθεια, αποτελεί βασική επιλογή η σύγκρουση με τις αιτίες και τους παράγοντες που έχουν διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή