Aλμα ανόδου 6,51% κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χ.Α.

Aλμα ανόδου 6,51% κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χ.Α.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aλμα ανόδου 6,51% έχει καταγράψει ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου στις 4 συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις που συμπληρώθηκαν σήμερα με αποτέλεσμα η Αθήνα να σημειώνει απώλειες -2,46% από το ξεκίνημα του 2016 και να ευελπιστεί ότι θα περάσει σε θετική ετήσια απόδοση εφόσον συνεχισθεί το καλό κλίμα στην αγορά μετοχών. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 0,64% και αναρριχήθηκε στις 615,83 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε αξιόλογα επίπεδα και έφθασε στα 70,34 εκατ. ευρώ εξαιτίας εντολών αγοράς από το εξωτερικό και ειδικότερα από μεγάλους αμερικανικούς επενδυτικούς ομίλους όπως είναι η Morgan Stanley και η Goldman Sachs. Ικανοποιητικά κέρδη εμφάνισαν οι εξής τίτλοι: Ελληνικά Χρηματιστήρια(+5,01%) ΟΠΑΠ(+3,66%), Alpha Bank(+3,45%), Μυτιληναίος(+1,56%), ΟΤΕ(+0,59%). Αντίθετα με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση οι μετοχές του Jumbo(-2,67%) και της ΔΕΗ(-1,92%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή