Με μικρή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρήθηκαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι ρευστοποιήσεις μετοχών αλλά με ήπιο ρυθμό.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε στις 623,35  μονάδες καταγράφοντας οριακές απώλειες -0,04%.  Οι συναλλαγές τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας περιορίσθηκαν  στο επίπεδο των 54,27 εκατ. ευρώ γεγονός που δείχνει και την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές μέχρι και τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου

2016.

Μετά από πέντε μήνες εσωστρέφειας και αναβλητικότητας των επενδυτών στο Χρηματιστήριο, αυτή την εβδομάδα διαπιστώθηκε για πρώτη φορά εισροή φρέσκων κεφαλαίων με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης όπου ο ημερήσιος τζίρος ξεπέρασε τα 85 εκατ. ευρώ.

Η αιτία της αναστροφής του αρνητικού κλίματος είναι οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από ξένα αλλά και εγχώρια επενδυτικά κεφάλαια ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup για το 2016 θα συζητηθεί το θέμα της ρύθμισης του Ελληνικού δημόσιου χρέους.

Οι τρείς πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας είναι και οι τελευταίες εργάσιμες του Νοεμβρίου όπου θα ανακοινωθούν και τα τελευταία αποτελέσματα γ΄τριμήνου 2016 από τις εισηγμένες που επέλεξαν να ενημερώσουν τους μετόχους τους παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία τους παρέχει το δικαίωμα να μην δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους.

Από τη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, αναμένεται να περιορισθεί και ο αριθμός των hedge fund που θα επενδύουν στην Αθήνα αφού ολοκληρώνεται παραδοσιακά η χρονιά και τα ξένα χαρτοφυλάκια προετοιμάζονται για τους νέους επενδυτικούς στόχους του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή