Η κυβέρνηση ψάχνει επενδυτικά κεφάλαια στη Νέα Υόρκη

Η κυβέρνηση ψάχνει επενδυτικά κεφάλαια στη Νέα Υόρκη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μια ευκαιρία να αποκτήσει κάποιες προσβάσεις στο περιβάλλον του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αφορμή το 18ο ετήσιο Greek Investor Forum που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και την παρουσία της Wall Street. Μεταξύ των προσκεκλημένων –σε ρόλο τιμώμενου πρόσωπου– θα είναι ο Ουίλμπουρ Ρος, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του νέου προέδρου και μελλοντικός υπουργός Εμπορίου. Για τον σκοπό αυτό, σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα ταξιδέψουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής του Αλ. Χαρίτσης, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, δεν θα είναι παρών μόνον ο Γουίλμπουρ Ρος, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός παραγόντων της αμερικανικής οικονομικής και επενδυτικής κοινότητας. Από πλευράς ξένων επενδυτικών τραπεζών, παρούσες μέσω στελεχών τους θα είναι, μεταξύ άλλων, οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas, Citi, UBS, Credit Suisse και Bank of America Merrill Lynch. Στο Metropolitan Club θα βρεθούν επίσης παράγοντες ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που είτε εμπλέκονται σε επενδύσεις στην Ελλάδα είτε ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Ετσι θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Apollo Management International, η BlackRock, η Fortress Investment Group, η York Capital, η Oaktree Capital και η WL Ross & Co.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το δείπνο που θα παραθέσει στον Γουίλμπουρ Ρος η Capital Link, το βράδυ της Δευτέρας, στο The New York Yacht Club. Εκεί ο 78χρονος Ρος, εκ των βασικών μετόχων τόσο της Eurobank όσο και της Τράπεζας Κύπρου, θα βραβευθεί από τους διοργανωτές για την «εξαιρετική συνεισφορά του στην Ελλάδα». Ο Ρος, που δεν «χαρίζεται» σε κανέναν, τον περασμένο Δεκέμβριο από το ίδιο συνέδριο είχε ζητήσει ευθέως από την ελληνική κυβέρνηση ταχεία νομοθέτηση και εφαρμογή ολόκληρου του μνημονίου, ενίσχυση των επενδυτικών δαπανών, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, μέτρα για την τόνωση των εξαγωγών και του τουρισμού κ.λπ. κ.λπ.

Στη Νέα Υόρκη θα βρεθούν βεβαίως και Ελληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Θα εκπροσωπηθούν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ εκεί θα είναι εκεί και ο συντονιστής σύμβουλος της ΕΚΤ για την Ελλάδα, Francesco Drudi, ο διευθυντής της Ε.Ε., Declan Costello, ο επικεφαλής στρατηγικής του European Stability Mechanism, Nicola Giammarioli, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή