Ντομπρόφσκις: Στη «σωστή τροχιά» η πορεία της αξιολόγησης

Ντομπρόφσκις: Στη «σωστή τροχιά» η πορεία της αξιολόγησης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορούμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο ορατό μέλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις σήμερα από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Β. Ντομπρόφσκις απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς μπορεί αυτό να συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος». Ο Β. Ντομπρόφσκις πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ. Όσον αφορά το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.   Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν κάποια μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Εξάλλου, το ελληνικό πρόγραμμα και η δεύτερη αξιολόγηση θα βρεθεί στο επίκεντρο του Euroworking Group (EWG) που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πηγές τις ευρωζώνης, το θέμα της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο προς συζήτηση κατά τις 9.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή