Παρατηρητήριο τιμών για τηλεπικοινωνιακές – ταχυδρομικές υπηρεσίες

Παρατηρητήριο τιμών για τηλεπικοινωνιακές – ταχυδρομικές υπηρεσίες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο παρατηρητήριο τιμών για τηλεπικοινωνιακές και ταχυδρομικές υπηρεσίες ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Πρόκειται για την εφαρμογή «Pricescope», που στόχο έχει να αναδείξει τις συγκριτικές χρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών. Είναι μία ηλεκτρονική εφαρμογή, με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν, με εύχρηστο και αξιόπιστο τρόπο, τις λιανικές τιμές για τα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και Internet, καθώς και για υπηρεσίες ταχυμεταφορών στην ελληνική αγορά.

Το Pricescope (https://www.pricescope.gr) περιλαμβάνει τις περιγραφές προϊόντων και τιμολογιακά στοιχεία για περίπου 1.050 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Παράλληλα, αναζητεί περισσότερους από 86.000 συνδυασμούς τηλεπικοινωνιακών προϊόντων. Για τον τομέα ταχυμεταφορών, η πληροφόρηση αφορά χαρακτηριστικά και χρεώσεις για υπηρεσίες αποστολής εσωτερικού και εξωτερικού των 11 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων. Τα στοιχεία, όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ, καταχωρίζονται και επικαιροποιούνται διαρκώς από τις εταιρείες κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο, ώστε η μέθοδος αναζήτησης και συγκριτικής αξιολόγησης του Pricescope να είναι αντικειμενική και διαφανής. Οι καταναλωτές ακόμη θα ενημερώνονται για τα νέα προγράμματα, τις μεταβολές στα υφιστάμενα προγράμματα, τις πρόσθετες παροχές και προσφορές κ.ά. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή