Στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και στα «κόκκινα» δάνεια το βλέμμα των ξένων funds

Στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και στα «κόκκινα» δάνεια το βλέμμα των ξένων funds

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Λονδίνο ξεκίνησε η τελευταία προσπάθεια των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών και ορισμένων μεγάλων ελληνικών εισηγμένων να αναζωογονήσουν το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον και να προσελκύσουν κεφάλαια.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διοργάνωσε την Παρασκευή στη βρετανική πρωτεύουσα «Greek Equity Conference» με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, asset managers και hedge funds στην πλειοψηφία τους. Οι ελληνικές τράπεζες και οι άλλες εισηγμένες, όπως ο ΟΤΕ, η Motor Oil, η Aegean Airlines, ο όμιλος Μυτιληναίου, τα ΕΛΠΕ και η Folli Follie, πραγματοποίησαν παρουσιάσεις ενώ στελέχη τους είχαν και σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους ξένους διαχειριστές κεφαλαίων.

Στο ρόστερ των επενδυτικών κεφαλαίων που συμμετείχαν περιλαμβάνονται γνώριμα ονόματα στην ελληνική κεφαλαιαγορά και στις τράπεζες μεταξύ των οποίων της Paulson & Co., συμφερόντων του John Paulson (με μεγάλες θέσεις σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Alpha Bank), της BlackRock και της Fidelity (με θέσεις σε ΟΠΑΠ, Folli κ.α.), της Oaktree Capital όπως και των D. E. Shaw & Co και BlueMountain Capital Management. Σημαντικό μέρος των ερωτήσεων εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί στην πολιτική κατάσταση και προοπτική στην Ελλάδα αλλά και στην πρόοδο της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Το ελληνικό roadshow στο εξωτερικό δεν ολοκληρώθηκε όμως στο Λονδίνο. Αύριο Κυριακή τα περισσότερα από τα τραπεζικά και επιχειρηματικά στελέχη που βρέθηκαν στη Βρετανία θα πάρουν το αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη. Αφορμή το 18ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange.

Ενα δείπνο με ενδιαφέρον

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, και το δείπνο που θα παραθέσει στον (εκ των βασικών μετόχων τόσο της Eurobank όσο και της Τράπεζας Κύπρου και φερόμενο ως επόμενο υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ) Γουίλμπουρ Ρος η Capital Link του Νικόλα Μπορνόζη το βράδυ της Δευτέρας στο The New York Yacht Club.

Τις ελληνικές τράπεζες θα εκπροσωπήσουν ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης την Εθνική, ο Νικόλαος Καραμούζης τη Eurobank, ο Σπύρος Παπασπύρου την Πειραιώς και ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος την Alpha Bank. Από πλευράς ξένων επενδυτών παρόντες θα είναι, μεταξύ άλλων, οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas, Citi, UBS, Credit Suisse, Bank of America Merrill Lynch, Apollo Management International, BlackRock, Fortress, York Capital, Oaktree Capital και η WL Ross & Co.

Αξίζει να σημειωθεί και η «συνάντηση οικονομικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή Ελλήνων κυβερνητικών» που θα γίνει σε ομάδα ξένων θεσμικών επενδυτών. Οι υπουργοί που θα λάβουν μέρος σε αυτές τις συναντήσεις είναι οι Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ελενα Κουντουρά και Αλέξης Χαρίτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή