Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή ανοδική αντίδραση κατέγραψε το Χρηματιστήριο, μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 4,22% και διαμορφώθηκε στις 639,64 μονάδες.

Αναπτερώθηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών μετά την σημερινή συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο ότι θα υπάρξει συμβιβασμός και λύση για την διευθέτηση του Ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ταυτόχρονα σήμερα είχαμε εκτόξευση του όγκου συναλλαγών στο επίπεδο των 154  εκατ. ευρώ. Η σημερινή άνοδος του τζίρου είναι αποτέλεσμα της σημερινής μεταβίβασης από την Alpha Bank του 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής που ελέγχει το ξενοδοχείο Hilton μέσω πακέτου 13,039 εκατ. τεμαχίων.

Το πακέτο πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 5,83 ευρώ ανά μετοχή και ήταν συνολικού ύψους 76,06 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου του 2016 την επιλογή της κοινοπραξίας Ηome Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V., ως προτιμητέου επενδυτή, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του Hilton.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2016 οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας τους για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού ποσοστού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή