Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης σε 36 ορεινές περιοχές της χώρας

Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης σε 36 ορεινές περιοχές της χώρας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται για 36 ορεινές περιοχές το επίδομα θέρμανσης σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι ορεινοί δήμοι (βλ. πίνακα) ανεβαίνουν μία κατηγορία από αυτήν που βρίσκεται ο υπόλοιπος νομός, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το χορηγούμενο ποσό. Οπως προκύπτει από την απόφαση, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ για αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την 30ή Απριλίου 2017 με σχετική αίτηση που πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου 2017.

Ωστόσο, δεν αναγράφεται στην απόφαση το πότε θα χορηγηθεί το ποσό στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χορήγηση θα γίνει στα τέλη του Ιανουαρίου 2017 χωρίς να είναι γνωστό εάν θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις.

Το ποσό του επιδόματος και τα κριτήρια χορήγησης καθορίστηκαν ως εξής:

• Για τους άγαμους το εισοδηματικό όριο για τη χορήγηση του επιδόματος έχει τεθεί στις 12.000 ευρώ, με ακίνητη περιουσία που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

• Για τους έγγαμους το εισοδηματικό όριο διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ με περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

• Για έγγαμους με ένα τέκνο το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.

• Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισοδηματικό όριο για τη χορήγηση του επιδόματος διαμορφώθηκε στις 22.000 ευρώ.

• Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Γεωγραφικές ζώνες

• Σε 2.000 λίτρα για άγαμους και 2.500 για έγγαμους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α΄ ζώνη (νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας, Σερρών και Ιωαννίνων και Εβρου) με ανώτατο ποσό τα 500 ευρώ για τους άγαμους και τα 625 για τους έγγαμους.

• Στα 1.200 λίτρα για άγαμους και 1.500 λίτρα για έγγαμους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β΄ ζώνη (νομοί Λάρισας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Αρκαδίας, Ξάνθης, Τρικάλων, Πιερίας, Πέλλας, Ροδόπης, Χαλκιδικής, Μαγνησίας) με ανώτατο ποσό τα 300 ευρώ για τους άγαμους και 375 ευρώ για τους έγγαμους από 630 ευρώ πέρυσι.

• Στα 640 λίτρα για άγαμους και 800 για έγγαμους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ΄ Ζώνη (νομοί Αττικής –εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού–Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας) με ανώτατο ποσό τα 160 ευρώ για τους άγαμους και τα 200 ευρώ για τους έγγαμους από 336 ευρώ πέρυσι.

• Στα 400 λίτρα για άγαμους και 500 λίτρα για έγγαμους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ΄ Ζώνη (νομοί Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης) με ανώτατο ποσό τα 100 ευρώ για τους άγαμους και τα 125 ευρώ για τους έγγαμους από 210 ευρώ πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή