Οικονομική ανάσα 9,5 εκατ. για ΕΔΟΕΑΠ

Οικονομική ανάσα 9,5 εκατ. για ΕΔΟΕΑΠ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε ο δρόμος για τη μεταφορά 9,5 εκατ. ευρώ στα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ, και 2 περιφερειακά), σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4445/2016, καθώς υπεγράφη χθες η σχετική υπουργική απόφαση. Πρόκειται για ποσόν- ανάσα προς το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων, το οποίο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, μετά και την κατάργηση των εσόδων που προέρχονταν από το αγγελιόσημο. Το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ταμείου κύριας ασφάλισης των δημοσιογράφων και αφορά βεβαιωμένα έσοδα από το αγγελιόσημο, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου του 2016.

Αναλυτικότερα, η απόφαση προσδιορίζει το συνολικό ποσό των βεβαιωμένων εσόδων από το αγγελιόσημο, μέχρι 19.12.2016, στα 70,3 εκατ. ευρώ.

Και ορίζει ότι έως τις 31.12.2016 πρέπει να μεταφερθούν: α) στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) το ποσό των 7,6 εκατ. ευρώ, β) στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΤΕΑΣ) το ποσό των 972.390 ευρώ και γ) στο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας το ποσό των 972.390 ευρώ.

Τα ποσά θα καταβληθούν στα επικουρικά ταμεία με μεταφορά από τα αποθεματικά της Α΄ Δ/νσης Ασφάλισης και Παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή