Εως 2 τις Ιανουαρίου η πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Εως 2 τις Ιανουαρίου η πληρωμή τελών κυκλοφορίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση μία ημέρα στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Οπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση δίνεται επειδή η τελευταία ημέρα του έτους δεν είναι εργάσιμη (Σάββατο 31 Δεκεμβρίου) και βάσει της νομοθεσίας, η πληρωμή μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη του έτους. Με βάση τα ανωτέρω, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επιβάρυνση ή πρόστιμο. Από τις 3 Ιανουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στο ισόποσο της αξίας των τελών κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, με αφορμή το ζήτημα της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων έως το τέλος το 2016, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την παρέμβασή του υπέρ μίας παράτασης τριών εργάσιμων ημερών στην προθεσμία καταβολής των πληρωμών των υποχρεώσεων έως και την 5η Ιανουαρίου 2017. Στην επιστολή τους τονίζουν: «Ολοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες, εναποθέτουν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους στον τζίρο της περιόδου των εορτών. Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σε όλη την περίοδο ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και υποτονική, σε σημείο που να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σχετικές προσδοκίες των επιχειρήσεων, περιορίζοντας σημαντικά τις προσδοκώμενες εισπράξεις. Επιπλέον, στην εικόνα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι η 31η Δεκεμβρίου είναι Σάββατο και άρα ένας μεγάλος αριθμός επιταγών θα πληρωθεί αναγκαστικά στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2017. Ολα τα παραπάνω δημιουργούν έλλειψη ρευστότητας στους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα και –κατόπιν των δικών τους εκκλήσεων– απευθυνόμαστε προς εσάς, ζητώντας μία μικρή χρονική παράταση μέχρι 5 Ιανουαρίου 2017 –δηλαδή, για 3 εργάσιμες ημέρες– της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που κανονικά πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και συνολικά ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή