Πετρόπουλος: Ασφαλιστική εισφορά 157 ευρώ τον μήνα για τα μπλοκάκια

Πετρόπουλος: Ασφαλιστική εισφορά 157 ευρώ τον μήνα για τα μπλοκάκια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλιστική εισφορά 157 ευρώ το μήνα θα καταβάλλουν όσοι έχουν μπλοκάκι – ακόμη κι αν έχουν μηδενικά εισοδήματα – όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος. Η συνολική ετησία επιβάρυνση θα ξεπεράσει τα 2.500 ευρώ, καθώς στην εισφορά προστίθεται και το τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ. 

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη πως για όσους έχουν ως δυο εργοδότες επιμερίζεται η εισφορά σε εργαζόμενο και εργοδότη.

Δήλωσε επίσης πως αν κάποιος έχει εισόδημα από μισθωτή εργασία και δεν έχει έσοδα από μπλοκάκι δεν θα πληρώνει τίποτα, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που απασχολούνται με μπλοκάκι να καταβάλουν εισφορές για ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και άλλους οργανισμούς που επιβαρύνουν μισθωτούς.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις προκειμένου διευθετηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, όπως οι εισφορές των δικηγόρων για το 2016.

Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε πως ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στις 15 Ιανουαρίου, μετά τη μεταφορά όλων των αρχείων.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν σε 18 μέρες μετά την έναρξη του νέου συστήματος, όταν βγει ο πρώτος συνταξιούχος.

Συμπλήρωσε πως το ίδιο θα ισχύσει και για τους παλαιότερους ασφαλισμένους όταν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Aφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία που θεωρούνται ως μη εισπράξιμα, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί δεν είναι πλέον άκαμπτοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή