ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Περιμένουμε ακόμα τη συμμετοχή του ΔΝΤ

soibleprofi

H Γερμανία αναμένει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για την συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του.

Οι διαφορές στα εργασιακά, τους δημοσιονομικούς στόχους και την ελάφρυνση του χρέους αποτέλεσαν εμπόδιο στο κλείσιμο της αξιολόγησης μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

Το ΔΝΤ, έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά του ότι θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εάν αυτό είναι το τελευταίο και περιλαμβάνει μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

Εκπρόσωπος του Σόιμπλε, απέρριψε το δημοσίευμα της Bild και δήλωσε «ακόμα περιμένουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Για μας η συμμετοχή του είναι απαραίτητη και στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων»

Όπως σημείωνε το δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση θα επιθυμούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία του ελληνικού προγράμματος, αλλά το Βερολίνο διαφωνεί με τη γενναία ελάφρυνση του χρέους, υπέρ της οποία τάσσεται το Ταμείο.