Διάθεση «Κάρτας του Αγρότη» από την Alpha Bank

Διάθεση «Κάρτας του Αγρότη» από την Alpha Bank

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Alpha οBank διαθέτει στην αγορά την «Κάρτα του Αγρότη», κατόπιν υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η «Κάρτα του Αγρότη» αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο τραπεζικό προϊόν, με το οποίο Ελληνες αγρότες-δικαιούχοι της βασικής ενισχύσεως αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και απλές διαδικασίες, για την κάλυψη βασικών δαπανών που σχετίζονται με την αγροτική τους εκμετάλλευση. Η κάρτα είναι ειδικά σχεδιασμένη προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα, αλλά και να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, καθώς η χρήση της παρέχει τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων και άμεσης αξιοποιήσεως ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αγορά.

Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι τεχνολογίας Chip & PIN Contactless και θα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής εταιρικής κάρτας πανελλαδικής ισχύος, η οποία θα συνδέεται με πιστωτικό όριο στον λογαριασμό που θα δηλώνεται για την καταβολή της βασικής ενισχύσεως. Η αίτηση για τη χορήγηση της κάρτας θα υποβάλλεται στην Alpha Bank από γεωργούς και κτηνοτρόφους-δικαιούχους της βασικής ενισχύσεως, μετά την υποβολή της ενιαίας αιτήσεως ενισχύσεως και τον υπολογισμό της βασικής ενισχύσεως που δικαιούνται.

Το πιστωτικό όριο της κάρτας θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της βασικής ενισχύσεως που δικαιούται ο αγρότης και δεν θα ενσωματώνονται σε αυτό οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του προς την τράπεζα. Μετά την εξόφληση, είναι δυνατή η ανανέωση του πιστωτικού ορίου έναντι της βασικής ενισχύσεως για το επόμενο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή