Αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα ετήσια και τριετή κρατικά ομόλογα

Αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα ετήσια και τριετή κρατικά ομόλογα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα ετήσια και τριετή κρατικά ομόλογα σημειώνεται στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η δευτερογενής αγορά τίτλων (ομόλογα) παρουσιάζει μία ηρεμία καθώς οι εξελίξεις για την Ελληνική οικονομία αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου του 2017 όπου θα συνεδριάσει το Δ.Σ του ΔΝΤ για την έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο εμφανίζει σήμερα απόδοση 10,10% από 10,30% που είχε σημειώσει στη προηγούμενη συνεδρίαση. Η τιμή του ετήσιου ομολόγου διαμορφώνεται στα 97,10 λεπτά του ευρώ. Η απόδοση του 3ετούς κρατικού ομολόγου ανέρχεται στο 7,96% από 8,09% στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Παράλληλα η τιμή του ομολόγου ανέρχεται στα 93,75 λεπτά του έναντι τιμής 93,50 λεπτά στη προηγούμενη συνεδρίαση.

Αμετάβλητη εικόνα παρουσιάζει και σήμερα το 10ετές κρατικό ομόλογο. Η τιμή κυμαίνεται στα 74,00 λεπτά του ευρώ και η απόδοση ανέρχεται στο 7,51%. Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 707 μονάδες βάσης από 705 μ.β. της προηγούμενης συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή