Αυξημένες οι κρατήσεις από μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες για φέτος

Αυξημένες οι κρατήσεις από μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες για φέτος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένες είναι οι κρατήσεις από τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς της Γερμανίας για τη φετινή σεζόν στον ελληνικό προορισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες στη διαδικτυακή έκδοση του fvw οι κρατήσεις από τον Τhomas Cook κινούνται ικανοποιητικά, με την Ισπανία να βρίσκεται μπροστά για το καλοκαίρι του 2017 ακολουθούμενη από την Ελλάδα. O Τhomas Cook καταγράφει από όλες τις ξένες αγορές αύξηση άνω του 40% στις κρατήσεις προς τη χώρα μας, αντισταθμίζοντας την πτώση των επισκεπτών στην Τουρκία. Επίσης, η ζήτηση για την Ελλάδα από τον οργανισμό της Tui παρουσιάζει αύξηση κατά 41%. Ο οργανισμός Der Touristik έχει διπλασιάσει τις πωλήσεις του για τη χώρα μας το καλοκαίρι και ο FTI έχει πραγματοποιήσει ισχυρές πωλήσεις για την Ισπανία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Παράλληλα, η Condor Αirlines, μέλος του Thomas Cook, ενημέρωσε για το νέο απευθείας δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 2 Μαΐου έως τις 24 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι ο Thomas Cook θα περιορίσει τη δραστηριότητά του στην Τουρκία λόγω των προβλημάτων αστάθειας που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα.

Στο μεταξύ, συνάντηση είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο Ανδρέα Ανδρεάδη και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σκοπός της συνάντηση ήταν η πλήρης ενημέρωση του κ. Παυλόπουλου σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι οι ενδείξεις για τη σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να διαφυλαχθεί η ηρεμία και η καλή λειτουργία της χώρας. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, συμπλήρωσε, η συμβολή τουριστικού προϊόντος μπορεί να κάνει τη διαφορά, δηλαδή να δώσει φέτος τουλάχιστον μία επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας. Από τη πλευρά της η υπ. Τουρισμού Ελενα Κουντουρά συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ στο Tελ Αβίβ.

Οπως ανέφερε, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για την ισραηλινή ταξιδιωτική αγορά προκύπτει διψήφια αύξηση στη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα φέτος σε σχέση με το 2016.

Θετικά μηνύματα είχε από την αγορά του Ισραήλ και η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν πιλοτικά οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ 3 φορές την εβδομάδα, ενώ η Arkia Airlines Ltd, η 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Ισραήλ, θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο απευθείας πτήσεις που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το Τελ Αβίβ από μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή