Ανοίγει το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 50 ετών

Ανοίγει το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 50 ετών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει σήμερα, στις 10 το πρωί, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 15.000 ανέργων άνω των 50 ετών.

Οι 5.000 θέσεις αφορούν ανέργους άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, είναι δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των έξι μηνών και των 12 μηνών αντίστοιχα και οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιπες 10.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών και στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εργοδότες που κατά τον μήνα υποβολής των αιτήσεων απασχολούν προσωπικό έως 20 άτομα με πλήρη απασχόληση.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα, δεν πρέπει πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης να έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια του 12μηνου –για το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων– ή του τριμήνου –για το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων– πριν από την υποβολή της αίτησης. Διατηρούν επίσης το προσωπικό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Το ύψος της επιχορήγησης και στα δύο προγράμματα ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη και οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας – με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση, με την προϋπόθεση ότι έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (e-services).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή