Ανοίγει την 1η Μαρτίου το Γραφείο Ενημέρωσης των Δανειοληπτών

Ανοίγει την 1η Μαρτίου το Γραφείο Ενημέρωσης των Δανειοληπτών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παροχή συμβουλών προς τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες θα μπορεί να παρέχει από την 1η Μαρτίου το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ). Από την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr που θα παρέχει επίσης συμβουλές στους δανειολήπτες. Εμφαση θα δίνεται σε όσους έχουν οφειλές από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και όχι σε όσους έχουν οφειλές από επιχειρηματικά ή μόνο οφειλές στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρώτο αυτό γραφείο θα στεγάζεται στην κεντρική υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198, στην περιοχή του Ρέντη (πρώην εργοστάσιο Κεράνη). Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και οι δανειολήπτες θα γίνονται δεκτοί έπειτα από ραντεβού. Το τηλέφωνο που θα εξυπηρετεί τους πολίτες για το πρώτο ΓΕΥΔ είναι το 213-21.25.730.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ΓΕΥΔ δεν θα λειτουργεί ως μηχανισμός διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οφειλέτες και στους πιστωτές τους, δεν θα παρέχει δηλαδή λύσεις ρύθμισης των οφειλών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε τα ΓΕΥΔ δεν παρέχουν νομική βοήθεια, ούτε έρχονται σε επικοινωνία με τις τράπεζες. Μέσα από την κωδικοποίηση των σχετικών νόμων, οι υπάλληλοι των ΓΕΥΔ θα μπορούν μέσα από μερικές ερωτήσεις προς τον δανειολήπτη, να αντιλαμβάνονται το είδος του προβλήματος και να τον συμβουλεύουν για τις νομοθετικές διατάξεις που δίνουν λύση. Επιπλέον, οι δανειολήπτες θα ενημερώνονται από τα ΓΕΥΔ για το πού μπορούν να αναζητήσουν δωρεάν νομική βοήθεια ή διαμεσολάβηση, π.χ. από καταναλωτικές οργανώσεις ή από τον Συνήγορο του Καταναλωτή ή ακόμη και από τη δωρεάν νομική βοήθεια που παρέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή