Προβόπουλος: Η παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες

Προβόπουλος: Η παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες στα στρες τες του 2018 εξέφρασε ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Προβόπουλος ευχήθηκε ολοκλήρωση αξιολόγησης έστω το Μάιο, προκειμένου να συγκρατηθούν οι απώλειες για το τραπεζικό σύστημα από την καθυστέρηση που μεταφράζεται σε νέα διαρροή καταθέσεων και νέα αύξηση των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγεί στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια παράτασή του, και χρηματοδότηση των τραπεζών από τα περισσευούμενα κεφάλαια ύψους 19 δισ. ευρώ.

Πάντως, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε στο Spiegel ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί σε συμφωνία με τους πιστωτές έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου με στόχο την επιστροφή στις αγορές έως το τέλος του έτους, ενώ αποκλείει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ για τη στάση του εξαπέλυσε στο μεταξύ ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όλοι να τηρήσουν το πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup, δεν μπορεί το ΔΝΤ, η κ. Βελκουλέφσκου, να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, είναι εκτός τόπου και χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής και δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο ξεκαθάρισε το Σάββατο ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον σταθμό μας. «Δεν έχουμε το τέλος της λιτότητας, αλλά τη διεύρυνσή της» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή