ΕΛΣΤΑΤ: Υφεση 1,1% αντί για ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο του 2016

ΕΛΣΤΑΤ: Υφεση 1,1% αντί για ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο του 2016

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε η πορεία του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του του 2016, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016, παρότι η οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,3% και ύφεση 0,4%, αντίστοιχα.

Οι διαφορές, όπως διευκρινίζεται, προκύπτουν από την ενσωμάτωση στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Πρόκειται για στοιχεία είτε μηνιαία, όπως στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών μηνός Δεκεμβρίου, είτε τριμηνιαία, όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού.

Σημειώνεται ότι στο γ’ τρίμηνο του 2016, το εγχώριο ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 0,6% σε τριμηνιαίο επίπεδο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή