Γεύμα Δ. Παπαδημητρίου με τον Ολλανδό πρέσβη

Γεύμα Δ. Παπαδημητρίου με τον Ολλανδό πρέσβη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε χθες ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Κάσπαρ Βέλντκαμπ. Από πλευράς υπουργείου παρευρέθηκε επίσης ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης. Στο γεύμα συμμετείχαν τα μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ολλανδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε ειδική αναφορά στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει ως βασικούς στόχους τη στροφή της παραγωγής σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, όπως επίσης και του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας για τη στήριξη της startup επιχειρηματικότητας, μέσω του OrangeGrove, ενός δικτύου εργασίας και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών νέων επιχειρηματιών.

Τα μέλη της ολλανδικής επιχειρηματικής κοινότητας δήλωσαν ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τη χώρα, καθώς αναγνωρίζουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εμφανίστηκαν ανοικτά σε περαιτέρω συνεργασία και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν εμφανή και στην πραγματική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή