Παραμένει εγκλωβισμένη η χρηματιστηριακή αγορά

Παραμένει εγκλωβισμένη η χρηματιστηριακή αγορά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eγκλωβισμένη παρέμεινε και σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά.  Η προοπτική να μετατεθεί η αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου ενισχύει την αβεβαιότητα στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία δείχνει να έχει βαλτώσει στα επίπεδα των 650 μονάδων. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 648,59  μονάδες καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,04 %.  Σε απαξιωτικά επίπεδα η αξία των συναλλαγών καθώς έφθασε μόλις  τα    28 εκατ. ευρώ.

Αναπόφευκτα, η εικόνα του χρηματιστηρίου συνεχίζει να είναι αρνητική με τις συναλλαγές να είναι αρνητικές και τη συμμετοχή των ιδιωτών διαρκώς να υποχωρεί όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία του Φεβρουαρίου. Η μεγάλη πληγή της αγοράς αποτελεί η πολύμηνη αποχή επενδυτικών σχημάτων μακράς πνοής, καθώς οι συμμετέχοντες επενδυτές κινούνται με αποκλειστικά βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα στις τοποθετήσεις της.

Όμως, μια αγορά από την οποία έχουν κηρύξει ουσιαστική αποχή οι επενδυτές μακράς πνοής και τα επενδυτικά κεφάλαια, δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει προϋποθέσεις μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και ούτε την οργανική σύνδεσή της με την πραγματική οικονομία, καθώς αγνοείται ακόμη και η αντικειμενική διαπίστωση ότι πλειάδα καλών εταιρειών καταγράφουν θετικές αποδόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή