Οκτώ εισηγμένες που «πολεμούν» με επενδύσεις

Οκτώ εισηγμένες που «πολεμούν» με επενδύσεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ομιχλώδες τοπίο που συνοδεύει την ελληνική οικονομία στο ξεκίνημα του ένατου χρόνου ύφεσης δεν φαίνεται να αποθαρρύνει μία μικρή ομάδα εισηγμένων, οι οποίες αποτελούν επενδυτικές νησίδες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την έρευνα της «Κ», στις ετήσιες εκθέσεις των επιχειρήσεων για τα πεπραγμένα του 2016, προκύπτει ότι μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται επενδυτικά προγράμματα αξίας 897 εκατ. ευρώ από 8 εισηγμένες.

Ο όμιλος ΟΤΕ είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στη χώρα. Οι επενδύσεις του σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ την τελευταία εξαετία (2011-2016), ενώ έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Για το 2017 οι ετήσιες προσαρμοσμένες επενδύσεις θα ανέλθουν κατά προσέγγιση σε 700 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Jumbo προχώρησε σε αγορά νέου κτιρίου στην περιοχή της Θήβας. Η επένδυση της εταιρείας για την αγορά καθώς και τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων εκεί έφτασε τα 5 εκατ. ευρώ.

Στον ΟΛΠ η διοίκηση υλοποιεί φέτος επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 137,5 εκατ. ευρώ, ως αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού υποχρεωτικού προγράμματος επενδύσεων της ΟΛΠ Α.Ε. αλλά και του οικειοθελούς προγράμματος επενδύσεων που σχεδιάζει η China Cosco Shipping Corporation Limited.

Eπένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ υλοποιεί από την αρχή της χρονιάς η εισηγμένη εταιρεία καλωδίων Nexans Ελλάς στο εργοστάσιό της στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας. Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Επενδυτικό πρόγραμμα που θα προσεγγίσει τα 15 εκατ. πρόκειται να υλοποιήσει φέτος η «Ελληνικά Καλώδια» θυγατρική της Cenergy Holdings.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεγάλο ποσοστό του επενδυτικού προγράμματος θα κατευθυνθεί στο εργοστάσιο της θυγατρικής Fulgor στο Σουσάκι Κορινθίας και μάλιστα θα συνοδευθεί από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος Καράτζης ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο τις εργασίες ανέγερσης για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας, παρακείμενης στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας Nana Beach σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου.

Η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι σχεδιάζει νέο επενδυτικό πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017.

Τέλος, η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία θα έχει έτοιμη μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2017 τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Ευρώπη. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή