Τριήμερο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

Τριήμερο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το έβδομο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας». Το τριήμερο πολυσυνέδριο, που διοργανώνει η ομάδα του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνη Λαδόπουλου, αναμένεται να προσελκύσει 4.500 νέους 18-35 ετών, φοιτητές και μη, που αναζητούν τις ευκαιρίες εργασίας που παρέχουν οι πιο πολλά υποσχόμενοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι παραδοσιακοί στυλοβάτες όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία και τομείς με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, από τις ασφάλειες και την ενέργεια ώς τον φαρμακευτικό κλάδο και τα τρόφιμα, Περιλαμβάνονται επίσης νέες δραστηριότητες που προκύπτουν από τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία για το γκρέμισμα των φραγμών εισόδου – χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το fintech, που φέρνει ανατροπές διεθνώς στον τραπεζικό κλάδο.

Οι προοπτικές εργασιακής αποκατάστασης ή επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στους κλάδους αυτούς θα συζητηθεί σε περισσότερες από 60 συνεδρίες διαφορετικών μορφών, στις οποίες θα συμμετάσχουν πάνω από 200 εισηγητές. Για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου, τη βασική ευθύνη έχουν ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Σκούρτας, και η πενταμελής συντονιστική ομάδα, που αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πρώην φοιτητές του κ. Λαδόπουλου. Υπό την επίβλεψή τους θα βρίσκονται σχεδόν 100 εθελοντές.

Στο συνέδριο μπορούν επίσης οι συμμετέχοντες να καταθέσουν αιτήσεις για τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις, γνωστές ως Business Days, που οργανώνουν ο κ. Λαδόπουλος και η ομάδα του. Συνεχίζοντας μία πρακτική που είχε καθιερώσει ως καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ, οι διοργανωτές του «Πανοράματος» συλλέγουν τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί διαδικτυακά ή αυτοπροσώπως στο συνέδριο, παίρνουν συνεντεύξεις από τους υποψηφίους και τους κατανέμουν ανάλογα στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στα Business Days μπορούν να λάβουν μέρος άτομα όλων των ακαδημαϊκών κατευθύνσεων, ηλικίας 18-30 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή