Χορήγηση «χρυσής βίζας» και για επενδύσεις πέραν της αγοράς ακινήτων

Χορήγηση «χρυσής βίζας» και για επενδύσεις πέραν της αγοράς ακινήτων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση του προγράμματος χορήγησης άδειας παραμονής σε πολίτες εκτός Ε.Ε. και για άλλες επενδυτικές κατηγορίες, πλην της αγοράς ακινήτων, αναμένεται να εξετάσει το προσεχές διάστημα το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν χθες, με το πέρας σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε κατ’ αρχάς να διατηρηθεί το ελάχιστο όριο των 250.000 ευρώ ως προϋπόθεση για τη λήψη της «χρυσής βίζας» και να διερευνηθεί το κατά πόσον μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες επενδύσεων, όπως π.χ. για αγορά ομολόγων ή την αγορά μετοχών. Πρόκειται για δυνατότητα που εφαρμόζεται και σε αντίστοιχα προγράμματα του εξωτερικού.

Επίσης, σημαντικό κρίνεται και το ότι δρομολογείται συζήτηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία για την παροχή και της δυνατότητας χορήγησης ιθαγένειας (πέραν της άδειας παραμονής) σε όσους πολίτες το επιθυμούν. Πρόκειται επίσης για ένα από τα πάγια αιτήματα φορέων της αγοράς ακινήτων, καθώς η προσθήκη της σχετικής δυνατότητας σε αντίστοιχα προγράμματα άλλων χωρών, όπως, για παράδειγμα, της Πορτογαλίας, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη, τονώνοντας το ρεύμα των επενδυτών. Παράλληλα, στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης αποφασίστηκε η ενίσχυση των ενημερωτικών πρωτοβουλιών για το πρόγραμμα στα προξενεία και τις κατά τόπους πρεσβείες μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή